Mat-bloggen del 1.
Precis som rubriken lyder så är det dags för lite matlagning här på bloggen. eller rättare sag en kurs i matlagning. själva matlagningen gjorde vi igår. mycket matlagning där nu. matlagning.
dagens rätt är iaf gratinerade ostron och gästkock är allas vår halländska räka; Mattias Brandt (oklart hurvida han är släkt med Volvo Brandt, ska undersöka detta) Gästsomalier eller sommelier, vilket som, är Fredrik "fräcke fredrik" månsson.
nu till receptet. obs. jag har valt att illustrera hela proccessen med lite kort, allt för att underlätta.
Gratinerade ostron (en mängd)
En mängd friska ostron
lök
tomat
ost
krydda
en hallendsk räka
vitlök
och nått vitt gojs. (om du direkt nu tänkte sperma så får du ETT: skärpa till dig och TVÅ: laga ostronen enligt receptet fast med sperma i i stället. äta upp samtliga och sen maila oss och berätta om hur det smakade)
Börja med att dra ut och shredda lite wakeskate och kom sedan in till hamnen och musta lite gött sådär på bryggan (se bilden nedan) Vi valde att låta en stockholmare köra båten men om det känns lite vågat för er vid så här pass krånglig matlagning så går det lika bra med en bohusläning.
har du dessutom möjlighet att ha en grabb från skärhamn som gör nån slags dans medan du byter om så underlättar det. men återigen, det är inget krav.
Nästa steg är att komma på att det finns ostron att tillgå och sedan leta upp ett bra kök.
väl i köket ska man öppna ostronen och pilla bort muskeln som håller fast dem i skalen. ju större kniv ju coolare ser du ut men glöm inte att akta fingrarna.
Anledningen till att räkan har täckt sin vänstra "stump" är just på grund av en svår olycka under Ostronöppningsmästerskapen i Baden-Baden för tre år sedan.
fyll sen ostronen med röran som du gjort i en kastrull på spisen och lägg på osten.
Ungsäker plåt. in i ugen på 270 grader celsius i ca 5 minuter.
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM!!!
Servera med en dillkvist och två stadiga linor kokain för att få den lite lyxiga känslan!
Nu vet jag inte när nästa matblogg kommer. kanske redan sen för jag är hungrig nu och ska laga mat.
nått nytt fräsht kommer garanterat att dyka upp snart i alla fall. kanske blir det nikos?
hasta och så vidare